Förslag på ny samförvaltning av högvilt

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket vill att älg och kronvilt samförvaltas. I dag har de därför lämnat in ett förslag till regeringen på hur förvaltningen bör se ut i framtiden.

Naturvårdsverket vill att kron och älg förvaltas ihop framöver.

Naturvårdsverkets utvärdering av kronviltsförvaltningen visade på brister i dess nuvarande form. Idag saknas bland annat information kring populationsstorlek på kronviltstammen, dess utbredning och skadebilden på skog och gröda

─ Det räcker inte med att göra mindre justeringar i nuvarande bestämmelser. Det behövs en mer omfattande förändring. Det finns flera fördelar med att förvalta kronhjort och älg tillsammans. Vårt förslag innebär att samma administrativa system och samma förvaltningsgrupper används. Fördelarna uppväger nackdelarna, säger Christer Pettersson, handläggare på Naturvårdsverket i ett pressmeddelande.

Läs mer om förlaget här>>

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser