Forshaga fortsätter med YH-utbildning inom jakt

Forshaga (JJ) Forshagaakademin kan återigen erbjuda en yrkeshögskoleutbildning inom jakt och fiske. Myndigheten för yrkeshögskolan beviljade skolans ansökning.

Beskedet är enligt skolan ett tydligt kvitto på att utbildningen behövs och att sportfiske och jakt är prioriterade framtidsbranscher.

– Vi är väldigt glad och nöjda över beskedet om Fiske- och Jaktguide. Branscherna efterfrågar välutbildade personer och utbildningen fyller en viktig funktion, säger ForshagaAkademins skolchef Per Johansson i ett pressmeddelande.

Sportfiske- och jaktbranscherna fortsätter att expandera och det behövs än fler kunniga medarbetare. Både Jordbruksverket och Havs- och vattenmyndigheten har de senaste åren bekräftat att det finns en stor utvecklingspotential för besöksnäringen kopplat till fiske och jakt.

Myndigheten för yrkeshögskola har fått in 1 421 ansökningar om statsbidrag för att bedriva yrkeshögskoleutbildning med start hösten 2016 (eller våren 2017). Av dessa beviljades 446 utbildningar.

AKTUELLT

Hemmaseger på Stövar-SM

Vrigstad (JJ) Det har varit två fantastiska provdagar i skogarna utanför Vrigstad i Småland. Efter ett rafflande upplopp stod det till slut klart att lokala hamiltontiken Bärimilla Kelly och ägare Bjarne Engström stod som segrare.

Därför sitter Hedin häktad för illegal vargjakt

Västmanland (JJ) Nu offentliggörs uppgifter kring varför industriledaren och vargdebattören Karl Hedin sitter häktad misstänkt för illegal vargjakt. – Skämtsam jargong och missuppfattning, sammanfattar Hedins advokat, Sven Severin.

Annonser