Försäljningen av Jägarölen stoppas

Göteborg (JJ) Tyska Jägermeister har vunnit striden om varumärkesintrång. Och nu tvingas Grebbestads Bryggeri i Bohuslän att dra tillbaka ölen från Systembolaget.
Jägermeister hävdar att namnet Jägaröl är ett varumärkesintrång. Nu väljer bryggeriet att stoppa försäljningen.

Frågan väcktes redan i fjol när ölet lanserades av Grebbestads Bryggeri och Magnus Jensen, Billdal, björnjägare och ordförande i Svenska Laikaklubben.

Tyska Jägermeister hävdar varumärkesintrång och trots att Patens och registreringsverket godkänt namnet Jägaröl har man nu ändrat sig.

– Vi tvingas dra tillbaka ölet sedan Patens och registreringsverket sagt att det är ett varumärkesintrång. Det är märkligt att en myndighet kan blanda ihop Jägermeister och Jägaröl. Det är två helt olika innehåll och två olika språk, säger Ola Jonsson, VD vid Grebbestads Bryggeri.

– Vi är ett litet mikrobryggeri och Jägarmeister är stora och har anlitat en av de största advokatfirmorna, så vi vågar inte annat än att backa undan, säger Jonsson till Göteborgs-Posten.

Jägaröl har fram till i helgen funnits på Systembolagets beställningslista och har blivit populärt bland jägarna. Nu tvingas man ta tillbaka ölen och hälla ut den, om man inte hittar ett nytt namn snabbt och kan byta etiketter.

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser