Förlängd skyddsjakt på Järbovargen

Järbo (JJ) Skyddsjakten på den så kallade Järbovargen har än så länge varit resultatlös. Därför väljer nu länsstyrelsen att förlänga jakttiden.

Skyddsjakten på Järbovargen har visat sig vara svår att lyckas med. Detta delvis beroende på de relger som omgärdar jakten. Man får bland annat inte genskjuta eller förfölja vargen enligt länsstyrelsens beslut.

– Med de regler som länsstyrelsen sätter upp är det nästan omöjligt att skjuta en varg, säger Per Mellström, representat för Jägareförbundet Gävleborg, till Arbetarbladet.

Länsstyrelsen har dock valt att förlänga jakten och jägarna i området har nu istället fram till 16 december på sig att nedlägga vargen.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

122.000 nya jaktkort på väg

Det var 122.000 jaktkort som blev feltryckta och ännu dröjer det några veckor innan de nya jaktkorten är utskickade. – Det går att ladda ned jaktkortet elektroniskt på Naturvårdsverkets webbsida, säger tjänstemannen Maria Tirike.

Vargbajs med fårull – tredje beviset mot ung vargtik

Den unga vargtiken från Tönsenreviret i Gävleborg kan på goda grunder misstänkas ha specialiserat sig på att attackera får. Hon är knuten till två attacker genom DNA från salivprov och starkt misstänkt för ytterligare en attack sedan en bajskorv full med fårull påträffats.
ANNONS ▼