Förlängd skyddsjakt på Järbovargen

Järbo (JJ) Skyddsjakten på den så kallade Järbovargen har än så länge varit resultatlös. Därför väljer nu länsstyrelsen att förlänga jakttiden.

Skyddsjakten på Järbovargen har visat sig vara svår att lyckas med. Detta delvis beroende på de relger som omgärdar jakten. Man får bland annat inte genskjuta eller förfölja vargen enligt länsstyrelsens beslut.

– Med de regler som länsstyrelsen sätter upp är det nästan omöjligt att skjuta en varg, säger Per Mellström, representat för Jägareförbundet Gävleborg, till Arbetarbladet.

Länsstyrelsen har dock valt att förlänga jakten och jägarna i området har nu istället fram till 16 december på sig att nedlägga vargen.

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser