Föreslår att fler björnar ska få fällas i Finland

FINLAND(JJ). Jord- och skogsbruksministeriet vill att det ska få fällas fler björnar i Finland i år jämfört med förra året. Förslaget är en tilldelning på 243 björnar, detta på grund av att det blivit fler byten i främst östra delen av landet.

Enligt vilt- och fiskeriforskningsinstitutet så finns det minst 1660-1780 björnar i landet, därför rekomenderar man en tilldelning på 200 björnar. 
Vidare föreslår ministeriet att det ska få fällas 20 vargar och 440 lodjur.
Det får fällas högst 55 uttrar.
Det här rapporterar Åbo Underrättelser.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Klarar sig kalven i vinter? Hur många älgar dör?

Fagersta (JJ) – Vi har inte upplevt sådant här väder tidigare. Det går inte att förutse hur många vilda djur som kommer att dö till följd av värmen och torkan. Det säger Jägareförbundets forskningsansvarige, Fredrik Widemo.

Älgjaktsvinnarna klara

Kungsbacka (JJ) Varje höst lottar Jaktjournalen ut fem platser till tidningens älgjakt i Ströms Vattudal. Som vanligt är intresset mycket stort. Och de lyckliga vinnarna är…

Annonser