Fördubblad vildsvinsavskjutning i Uppland

Uppland (JJ) Preliminära siffror visar att avskjutningen av vildsvin i Uppland i det närmaste fördubblats det senaste jaktåret.

2014/2015 rapporterades 3 900 vildsvin fällda i Uppland. I år landar avskjutningen på omkring 7 000. Vildsvinsstammen i området breder ut sig.

– Det beror främst på att vildsvinen sprider sig. Nu ser vi till exempel att de etablerar sig västerut i trakterna kring Heby, Östervåla och Fjärdhundra, säger Stefan Holm som är jaktvårdskonsulent vid Svenska Jägareförbundet till Upplands nyheter.

AKTUELLT

Möttes av död älgtjur i trädgården

Veddige (JJ) När Lisbeth Claessons sambo skulle åka till jobbet upptäckte han en älg som låg och sov i trädgården. Lisbeth väcktes och tillsammans smög de ut med kameran. Älgen visade sig dock inte sova. Intill garageuppfarten låg den fina älgtjuren död.

Älgjakt med välgörenhetstema i Harrsjön

Harrsjön (JJ) Per Jonsson, Strömsund drabbades av cancer före jul 2017. Efter operation och behandling ville Per göra något för de som bor på patienthotellet och sysselsätter sig i dess hobbyverkstad Oasen i Umeå. Med hjälp av SCA styrdes en älgjakt upp med syfte att samla in pengar till Oasen. Det blev ett lyckat arrangemang.

Annonser