Förbundsordföranden kräver hårdare tag mot aktivister

Få har undgått Göteborgs Postens granskning av den militanta djurrättsaktivismen den senaste veckan. En aktivism som också slår mot jakten. Nu uttalar sig Torbjörn Larsson, ordförande för Svenska Jägareförbundet, och han kräver en kraftsamling.

Torbjörn Larsson, ordförande på Svenska Jägareförbundet. Arkivfoto: Per Jonson

– Vi ser behov av förbättrad lagstiftning och tydligare instruktioner till rättsvårdande instanser. Så här får det inte fungera, säger Torbjörn Larsson, ordförande för Svenska Jägareförbundet i ett pressmeddelande.

Torbjörn Larsson är illa berörd över berättelserna från dem som blivit objekt för djurrättsaktivisternas hot.

– Det är vedervärdigt och visar djurrättsaktivisternas brutala hänsynslöshet. De som använder hot om och våld som metod ska aldrig mötas med dialog. Här måste samhället vara mycket tydligt, säger Torbjörn Larsson.

Själva drabbade

I Almedalen i somras hamnade även Svenska Jägareförbundet samt ett antal politiker i skottlinjen när jaktmotståndare stormade in under en politikerutfrågning.

– Vi tillkallade då polis, med det fanns en stor osäkerhet kring hur de kunde agera. Vilket innebar att det tog lång tid innan de gjorde något och det direktsända demokratiska samtalet påverkades negativt. Det behövs en förbättrad lagstiftning och tydligare instruktioner till rättsvårdande instanser hur de ska agera för att terrorn ska stoppas, beivras och straffas.

Nu kommer enligt Torbjörn Larsson Svenska Jägareförbundet både enskilt och tillsammans med andra aktörer att agera.

– Det har gått alldeles för långt. Nu behöver rättsstaten ta i med hårdhandskarna mot djurrättsterroristerna, säger Torbjörn Larsson avslutningsvis i pressmeddelandet.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Ubsola Ansgar – bra nedärvare byggd för jakt

Jakt med tax är en jaktform Maria Nordström, Götene aldrig tröttnar på. Hennes duktiga strävhårshane Usbola Ansgar var startskottet på en fantastisk tävlingskarriär och uppfödning som har resulterat i många fantastiska jaktupplevelser.
ANNONS ▼