Förbund vill att rovdjursobsar rapporteras

Kungsbacka (JJ) Jägarnas Riksförbund går nu ut i en allmän uppmaning till jägare att rapportera in rovdjursobsar som görs under jakten nu i vinter.

Lospår i snön som observeras under jakten bör rapporteras in till skandobs eller rovobs enligt Jägarnas Riksförbund. Foto: Per Jonson
Förbundet skriver i ett pressmeddelande att den nuvarande rovdjursförvaltningen bygger på att antalet rovdjur årligen uppskattas. Eventuell jakt beslutas inventeringsunderlaget om hur många rovdjur det faktiskt finns.

– Ett viktigt led för att vi ska få möjlighet att begränsa rovdjursstammarna genom jakt är att stammarna inte underskattas. Därför uppmanar vi nu alla till att rapportera rovdjursobservationer eller observationer av spår från de stora rovdjuren, säger Solveig Larsson, förbundsordförande för Jägarnas Riksförbund.

AKTUELLT

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Jägare fann fullt utvecklat foster i dovhind

Västsverige (JJ) Ett jaktlag i Västsverige blev minst sagt konfunderade när de på en jakt i helgen passade en dovhind. De fann nämligen ett fullt utvecklat foster i henne. Med andra ord skulle hon kalva nu i dagarna, omkring tre månader senare än normalt.

Annonser