Folkaktionen satsar på fler lokalgrupper

Sunne (JJ) Folkaktionen Ny Rovdjurspolitik har haft årsmöte i Sunne. Tidagare ordförande Inge Johansson avgick och till ny ordförande valdes Mats Persson som tidigare varit sekreterare i organisationen. Målsättningen för året är att expandera och sprida sig i landet.

Folkaktionen har i dag 18 000 medlemmar men satsar nu hårt på att bygga ut organisationen ytterligare genom att bilda nya avdelningar runt om i landet.

– Vi vill stärka samarbetet med andra brukarföreningar med intresse att få bort vargen från kulturlandskapet. Vi kommer också att söka Europeiskt samarbete med länder som Frankrike, Tyskland med flera för att få större kraft i påtryckningarna mot EU. Målet är att få till stånd ändringar i EU:s Art och habitatdirektiv och Bernkonventionen så att varje land själva kan sköta sin rovdjurspolitik, säger nytillträdde ordföranden Mats Persson.  

AKTUELLT

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Annonser