Följ örnparet live via webkamera!

Just nu pågår ett intressant skådespel i ett örnbo i Iowa. Via en webkamera kan du följa allt som händer. Och just nu händer det mycket!

Örnparet har de senaste veckorna ruvat tre ägg. Men nu börjar det hända saker, i förrgår kläcktes det första ägget, i går det andra och de tredje kan kläckas när som helst.

På natten slår kameran om till infrarött och alla intresserade kan alltså följa örnparet dygnet runt.

Inte minst intressant är det när den ena partnern levererar en död kanin eller fågel till boet.

Örnparet turas om med att ruva och jaga.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Åt trafikdödad kviga – Åtalas för jaktbrott

Efter att ha kört på en kviga rensade den 50-årige föraren och hans kamrater den från vom och glassplitter, och delade på köttet. Men de hade inte jakträtt på platsen och nu åtalas de för jaktbrott, skriver Värmlands Folkblad.

Hårkorset: Kom i form med HI-metoden!

Direkt efter tolvslaget fattas tusentals mer eller mindre välgrundade beslut att börja ”ett nytt liv”. Det finns många metoder att gå ner i vikt och komma i form. Den som vill börja det nya året, som det gamla slutade, kan välja champagnemetoden, medan personer lagda år vegohållet kanske finner ett alternativ i bananmetoden. Rovdjursmetoden påstås vara perfekt för den urbane jägaren. Men Jaktjournalens skribent Kjell Brännström vill slå ett slag för HI-metoden.

Laga till en smarrig hare i ugnen

Hare är ett underskattat matvilt. Prova att tillaga haren i ugnen. Du behöver: 1 hare 5 msk olivolja 1 l vatten 2 vitlökar ½ kg tomater Rosmarin och timjan efter smak salt och peppar eventuellt lite viltfond   Gör så här: •   Lägg alla bitar först 1 dygn i mjölk eller filmjölk om du vill
ANNONS ▼

Annonser