Fokus på ökad jämställdhet i älgförvaltningen

Svenska Jägareförbundet vill öka andelen kvinnliga jägare i älgförvaltningsgrupperna runt om i landet och drar därför igång en utbildning för att locka fler kvinnor.

Svenska jägareförbundet vill öka andelen kvinnor inom älgförvaltningsgrupperna runt om i landet. Arkivfoto: Per Jonson

Utbildningen är samarbete med bland annat Studiefrämjandet, Länsstyrelserna, SLU (Statens Lantbruksuniversitet), Luleå Universitet och Umeå Universitet och drar igång med en kickoff på Öster Malma till helgen.

Både landshövding Beatrice Ask och förbundets ordförande Torbjörn Larsson kommer finnas med, likaså projektgruppen och regionchefen Alpo Syväjärvi.

– Det är oerhört glädjande att det blev så stort intresse och så många sökande till utbildningen. Tyvärr har vi varit tvungna att tacka nej till några då vi bara har plats för 90 deltagare, säger Alpo Syväjärvi, regionchef Svenska Jägareförbundet Mitt i ett pressmeddelande.

Bättre dynamik

Enligt Svenska Jägareförbundet jobbar män och kvinnor mer dynamiskt ihop och en jämställd arbetsgrupp ger fler perspektiv och nya lösningar.

Svenska Jägareförbundet vill öka kunskapen inom viltförvaltning och andelen kvinnliga representanter i älgförvaltningsgrupper (ÄFG). Ett naturligt steg i arbetet för jämställdhet i hela organisationen.

Förbundets målsättningen var att minst hälften av dom sökande till utbildningen skulle vara kvinnor och det har förbundet lyckats med.

Ett utbildningsmaterial är framtaget för att kunna bedrivas på distans men även träffas regionalt i mindre grupper över hela Sverige, skriver Svenska Jägareförbundet i ett pressmeddelande.

 

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Ännu en vargattack mot får i södra Sverige

I helgen inträffade ytterligare en attack mot en fårbesättning i södra Sverige. Länsstyrelsepersonal misstänker att det även denna gång är den fårdräpande tiken från Tönsenreviret i Gävleborg som varit framme.

Big Game läggs ned

Jaktmagasinet Big Game läggs ned. Eventuellt kommer tidningen att återuppstå i framtiden, men nu inriktar sig ägarna på att betala tillbaka pengar till dem som löst prenumerationer men inte fått några tidningar.

Björn som skadsköts i Värmland inte påträffad

Den björn som skadsköts under björnjakten i Värmland har fortfarande inte påträffats. –Jägare släppte släppte hundar på en björn, men den hade då alla fyra hörntänder i behåll, säger Per Larsson på länsstyrelsen.

Sista chansen idag att anmäla sig till Jaga med JJ

Nu är det sista chansen att anmäla sig till utlottningen i Jaga med JJ. Fram till klockan 23 ikväll, den 18 september har du chansen att bli med på gåsjakt i Skåne, drevjakt på rådjur och dovhjort i Trollhättan eller vildsvinsjakt i Göteborg.
ANNONS ▼