Annons
Fokus på ökad jämställdhet i älgförvaltningen | Jaktjournalen
Just nu:
Annons
9 månader sedan älgförvaltning
Svenska jägareförbundet vill öka andelen kvinnor inom älgförvaltningsgrupperna runt om i landet. Arkivfoto: Per Jonson
Fokus på ökad jämställdhet i älgförvaltningen
Svenska Jägareförbundet vill öka andelen kvinnliga jägare i älgförvaltningsgrupperna runt om i landet och drar därför igång en utbildning för att locka fler kvinnor.
Utbildningen är samarbete med bland annat Studiefrämjandet, Länsstyrelserna, SLU (Statens Lantbruksuniversitet), Luleå Universitet och Umeå Universitet och drar igång med en kickoff på Öster Malma till helgen. Både landshövding Beatrice Ask och förbundets ordförande Torbjörn Larsson kommer finnas med, likaså projektgruppen och regionchefen Alpo Syväjärvi. – Det är oerhört glädjande att det blev så stort intresse och så många sökande till utbildningen. Tyvärr har vi varit tvungna att tacka nej till några då vi bara har plats för 90 deltagare, säger Alpo Syväjärvi, regionchef Svenska Jägareförbundet Mitt i ett pressmeddelande.

Bättre dynamik

Enligt Svenska Jägareförbundet jobbar män och kvinnor mer dynamiskt ihop och en jämställd arbetsgrupp ger fler perspektiv och nya lösningar. Svenska Jägareförbundet vill öka kunskapen inom viltförvaltning och andelen kvinnliga representanter i älgförvaltningsgrupper (ÄFG). Ett naturligt steg i arbetet för jämställdhet i hela organisationen. Förbundets målsättningen var att minst hälften av dom sökande till utbildningen skulle vara kvinnor och det har förbundet lyckats med. Ett utbildningsmaterial är framtaget för att kunna bedrivas på distans men även träffas regionalt i mindre grupper över hela Sverige, skriver Svenska Jägareförbundet i ett pressmeddelande.  

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!