”Flyttvargen” på väg mot Norge?”

Filipstad (JJ) Vargtiken som förra veckan fångades vargen in i Jämtland och kördes ner till Kilsbergen har gått in i östra Värmland och passerat Filipstad. Frågan är om hon hittar någon hane för att bilda revir, eller om hon fortsätter rakt in i Norge?

Naturvårdsverket får en signal från hennes GPS-mottagare var sjunde timme, med uppgifter om hennes rörelser, timme för timme.
– Hon tenderar att undvika gårdar och samhällen, säger Fredrik Vilde, rovdjursansvarig i Örebro län, till NWT.se. Hon har en väldigt stadig kurs mot nordväst. Fortsätter hon så är hon snart i Norge.  
Tiken kan gå  4-5 mil på en natt och chansen finns att hon kan svänga av sin nuvarande kurs och gå mot Svegstrakten där hon fångades.
I Värmland finns det inga revir med ensamma hanar, men mellan reviren kan det finnas.  Det finns ett 20-tal vargrevir i Värmland med totalt ett hundratal vargar.

AKTUELLT

Exceptionellt stora älgbetesskador i norr

Norrland (JJ) Myndigheten Skogsstyrelsen meddelar att statistiken från årets nu färdiga betesinventering är sammanställd. Resultatet visar områden Norrland med betesskador på tall, större än någonsin uppmätta.

Ny webb och app från Easyhunt

Kungsbacka (JJ) Easyhunt lanserar i dag, fredag, en ny webb och app som ersätter de gamla. Bland annat utlovas supersnabb karta med fastighetsgränser.

Annonser