Flyttcirkus mellan länder?

Norge (JJ) Vargtiken som flyttades från Jämtland till Kilsbergen i slutet av mars och som passerade Värmland in i Norge kan komma att flyttas igen.

Norska Direktoratet for naturforvaltning, som har ett nära samarbete med svenska Naturvårdsverket, skriver på sin webbsida att om den genetiskt värdefulla vargtiken etablerar sig ett område med mycket betesdjur kan det bli aktuellt flytta vargen igen.  
Men om det i så fall blir en flytt tillbaka till Sverige är oklart.  
– Vad jag vet har man aldrig tidigare flyttat en varg över landsgränsen, det enda liknande jag känner till är att man flyttat en fjällräv till Norge, säger Klas Allander på Naturvårdsverket, till Sveriges Radio.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Klarar sig kalven i vinter? Hur många älgar dör?

Fagersta (JJ) – Vi har inte upplevt sådant här väder tidigare. Det går inte att förutse hur många vilda djur som kommer att dö till följd av värmen och torkan. Det säger Jägareförbundets forskningsansvarige, Fredrik Widemo.

Annonser