Flyttad varg har lämnat Gävleborgs län

GÄVLEBORGS LÄN(JJ). Den varghanne som förut flyttades till södra Dalarna befann sig tidigare i dag nordost om Ånge. Det innebär att vargen vid den senaste positionsangivelsen inte var långt från renskötselområdet. Vargen lämnade Gävleborgs län på måndagskvällen.

Det längsta uppehållet under sin vandring har vargen gjort på sin födelseplats i Galvenreviret i Hälsingland.
– Vargen var kvar i ungefär en vecka i Galvenreviret. Den hade rivit en älgkalv i det området för tio dagar sedan. Därefter har den legat tre dygn på bytet som nu är helt uppätet, säger Sara Hommen, rovdjurshandläggare vid länsstyrelsen i Gävleborgs län, till Jaktjournalen.  

Hon berättar också att vargen ätit av två lammkadaver som hittats intill en vändplan i länet. Det fanns dock inga tecken på att det varit vargen som dödat dem. 

Text: Göran Persson  

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Klarar sig kalven i vinter? Hur många älgar dör?

Fagersta (JJ) – Vi har inte upplevt sådant här väder tidigare. Det går inte att förutse hur många vilda djur som kommer att dö till följd av värmen och torkan. Det säger Jägareförbundets forskningsansvarige, Fredrik Widemo.

Annonser