Flygklubb hoppas jägare ska stoppa vildsvin

Dalarna (JJ) Vildsvin hotar säkerheten på ett flygfält i Dalarna. Nu hoppas flygklubbens medlemmar på hjälp från jägare.

Vildsvin hotar säkerheten på flygfältet som Gagnefs Flygklubb använder. Arkivbild: Gettyimages

Dalarnas Tidningar, DT, skriver att Himmelslätta flygfält i Gagnef har nattliga besök av vildsvin. De bökar upp start och landningsbanan och skapar gropar och vallar som skulle kunna få en pilot att tappa kontrollen över sitt plan.

”Mardrömmen”

– Mardrömmen är att någon landar och råkar ut för en olycka. Därför har vi kopplat in jägare, berättar Jan Persson, fältchef inom Gagnefs Flygklubb, till DT.

Medlemmarna i Gagnefs Flygklubb fyller igen hålen och slätar till ytan på landningsbanan.

– När jag i fredags hade återställt fältet i start- och landningsbart skick åkte jag hem så sent som vid 20-tiden. När jag kom tillbaka på lördagsmorgonen var fältet uppgrävt igen, berättar Jan Persson till DT.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Sätt jaktlig guldkant på karantänen

En influensa lamslår vårt samhälle, prövar vår empati, ekonomi och vår förmåga att ta ansvar. På många håll är det svettigt värre. I karantäntillvaron kan vi jägare fylla vår tid med mening genom att fortsätta göra det vi gillar bäst.

Krieghoff K-80 Pro Sporter

Krieghoff förde tidigare tankarna till dubbelstudsare och drillingar i ”drömklassen”. När nu Krieghoff K-80 Pro Sporter hamnade på ”testbänken” kan jag konstatera att hagelbocken motsvarar alla högt ställda förväntningar. Krieghoff K-80 har en stabil och ökande marknad i USA och Storbritannien bland lerduveskyttarna. Och dessutom en mycket positiv utveckling även i Norden.
ANNONS ▼