Flera vargobsar i sydost

Nybro (JJ) Just nu befinner sig två vargar i de sydostliga delarna av Sverige. En filmades i går i Kalmar län och en nyligen i Kronobergs län.

I går morse möttes familjen Pettersson i Nybro, Kalmar län av synen av en varg när de satt och åt frukost. Helt plöstligt stod en i hagen utanför fönstret och gick sakta mot hästarna. Dottern i familjen skrek åt vargen som då snabbt lämnade hagen. Under tiden filmades händelsen.

Nyligen filmades också den trebenta varg som tidigare uppehållit sig i Jönköpings län och fastnat på film tidigare. Den uppmärksammades för ett par år sedan när den rev får i Ålaryd. Enligt Svensk Jakt filmades vargen i Rinkaby, utanför Växjö, i Kronobergs län.

Per Ekerholm, rovdjurshandläggare på länsstyrelsen där känner inte till filmen på den trebenta vargen och har inga uppgifter om någon observation på Skandobs.

– Om någon sett varg vill vi gärna veta det. Alla observationer som kommer in är bra, säger han.

AKTUELLT

Skarp kritik mot polisens hantering av vapenärenden

Linköping (JJ) Polisprofessor Stefan Holgersson riktar skarp kritik mot polisens myndighetsutövning i vapenärenden. I en forskningsrapport kommer han fram till att polisen klipper och klistrar i lagtexter och inte lägger fram uppgifter som talar till klagande personers fördel.

Annonser