Flera tecken på ny jaktmyndighet

Kungsbacka (JJ) En ny moderat motion om en ny jaktmyndighet, enighet i oppositionen samt uttalanden från politiker. En ny jaktmyndighet kan bli verklighet snabbare än vi trott.

Nästa vecka kommer frågan om en ny jaktmyndighet diskuteras miljö- och jordbruksutskottet. Den moderata skaraborgspolitikern Sten Berghed har motionerat frågan i riksdagen.

Han skriver ”Jakten och jägarna är en stor samhällsresurs, men vi behöver bryta ut den verksamheten från Naturvårdsverket ansvarsområde. I nuläget behövs en bredare kompetens för dessa frågor, personer som jobbar med helheten inom jakten och viltförvaltningen i nära samarbete med jägarna. Vi behöver därmed sätta större fokus på jakten och jägarnas betydelse för vår viltförvaltning och ha en ny mer renodlad myndighet för detta.”

I ett twitterinlägg har också moderaternas jaktpolitiska talesperson Ulf Berg kommenterat tidningen Svensk Jakts artikel som lyfte frågan om en ny myndighet.

Ulf Berg skriver i sitt inlägg att vägen till en ny myndighet kan vara kortare än Svensk Jakt tror. Han säger vidare intervju med tidningen att det inte är uteslutet att riksdagen kan komma med ett tillkännagivande till regeringen om att en ny jaktmyndighet ska inrättas så fort som möjligt.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Älgjaktsvinnarna klara

Kungsbacka (JJ) Varje höst lottar Jaktjournalen ut fem platser till tidningens älgjakt i Ströms Vattudal. Som vanligt är intresset mycket stort. Och de lyckliga vinnarna är…

Annonser