Flera rovdjursangrepp i Västra Götaland

Borås (JJ) Den senaste veckan har flera angrepp på fårbesättningar inträffat. I Mölnlycke kan varg ha orsakat angreppet när ett får dödades.

Under lång tid har lodjur härjat i fårbesättningar i marker runt Borås och Hyssna i Västra Götaland. Trots skyddsjakt har man inte lyckats avliva de lodjur som orsakar angreppen.

I Mölnlycke, strax öst om Göteborg, har ett lam dödats. Här kan besiktningsmannen inte bekräfta helt säkert att det är varg som är orsaken, misstanke finns, alternativet är hund.

I marker runt Borås och Hyssna har dock lodjursattackerna fortsatt. Tidigare i veckan dödades två lam i olika fårbesättningar samma natt.

Skyddsjakt med bland annat fälla pågår för att försöka få stopp på angreppen.

AKTUELLT

Klövvilts-SM för beaglarna blev en succé

Ödeshög (JJ) Alla deltagande beaglar gick till pris och nio av elva startande hundar genomförde dubbla prisdrev. I går genomförde Svenska Beagleklubben för första gången någonsin klövvilts-SM, och det blev verkligen den succé klubben hoppats på.

Krönika: TV:s I rovdjurens spår – ”riktig göggelmögga”

Fagersta (JJ) Hos Sveriges Television ska medarbetarna vara opartiska. Det gäller dock inte rovdjur i allmänhet och varg i synnerhet. På bästa sändningstid serveras nu svenska folket superpartisk "göggelmögga-journalistik" när Anders Lundin åker runt I rovdjurens spår, skriver Jaktjournalens Mikael Moilanen i den här krönikan.

Annonser