Flera jaktlag väntar med älgjakten

Skillingaryd (JJ) Trots att älgjaktspremiären står för dörren väntar många jaktlag med att gå ut i skogen, bland annat kring Värnamo. Anledningen är att inte störa älgarna under brunsten som kolliderar med älgjaktspremiären.

Nyhetssajten Vaggeryd.nu rapporterar att flera lag i området kring Värnamo och Vaggerud håller sig hemma på älgjaktspremiären. Trots att de får gå ut.

– Ett antal älgskötselområden i Värnamo och Vaggeryds kommuner, och framför allt på östra sidan av E4;an, kommer att senarelägga sin älgjakt. Anledningen är att älgkons brunstperiod är förlängd. Perioden går numera in i älgjaktsveckan. Man vill helt enkelt att älgen ska vara i fred under brunsten, säger Ingemar Sjöberg, vilthandläggare på länsstyrelsen i Jönköpings län.

 

AKTUELLT

Skarp kritik mot polisens hantering av vapenärenden

Linköping (JJ) Polisprofessor Stefan Holgersson riktar skarp kritik mot polisens myndighetsutövning i vapenärenden. I en forskningsrapport kommer han fram till att polisen klipper och klistrar i lagtexter och inte lägger fram uppgifter som talar till klagande personers fördel.

Annonser