Flera incidenter med björn i Västerbotten

Västerbotten(JJ) Under den senaste tiden har flera incidenter med björn skett i Västerbotten. Men detta beror dock troligen inte på att björnstammen skulle ha ökat i området.

Rovdjursinspektörer som SVT Västerbottensnytt talat med tror inte björnarna blivit fler. Flera björnattacker har dock inträffat och björnar har observerats på flera platser i länet.

– Det finns inget klart samband mellan hur många björnar som finns och hur många rapporter om björnar som kommer in, säger Michael Schneider, rovdjursinspektör på länsstyrelsen i Västerbotten, till SVT Västerbottensnytt.

Enligt Schneider är det möjligt att antalet björnar till och med minskat i länet, men det vet man inte förrän spillningsinventeringen är klar.

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser