Fler vapenhandläggare anställs i Dalarna

Dalarna(JJ) Polisen i Dalarna anställer nu tre nya vapenhandläggare för att komma tillrätta med de långa väntetiderna på vapenlicenser.

– Det är fantastiskt skönt och det är en otroligt stor lättnad, både för mig och för de vapenhandläggare som finns i dag. När det här uppmärksammades i radio så fattade länspolismästaren det här beslutet, säger Sara Stenlind, huvudskyddsombud på Polisen i Dalarna, till Sveriges Radio P4 Dalarna.

Därmed blir det fam vapenhandläggare i länet. Dessutom arbetar tre pensionärer som kan området, de ska arbetar minst fram till den sista februar nästa år. 
Erik Gatu, chef på Rättsenheten på Polisen i Dalarna, säger till Sveriges Radio P4 Dalarna att väntetiderna redan minskat och nu ligger på 4-5 månader.

AKTUELLT

Möttes av död älgtjur i trädgården

Veddige (JJ) När Lisbeth Claessons sambo skulle åka till jobbet upptäckte han en älg som låg och sov i trädgården. Lisbeth väcktes och tillsammans smög de ut med kameran. Älgen visade sig dock inte sova. Intill garageuppfarten låg den fina älgtjuren död.

Älgjakt med välgörenhetstema i Harrsjön

Harrsjön (JJ) Per Jonsson, Strömsund drabbades av cancer före jul 2017. Efter operation och behandling ville Per göra något för de som bor på patienthotellet och sysselsätter sig i dess hobbyverkstad Oasen i Umeå. Med hjälp av SCA styrdes en älgjakt upp med syfte att samla in pengar till Oasen. Det blev ett lyckat arrangemang.

Annonser