Fler misstänkta i tjuvjaktshärvan släppta ur häktet

Norrbotten (JJ) I morse släpptes ytterligare en person ur häktet av de fem misstänkta männen i jakthärvan i Norrbotten. Det rör sig om den man i 60-årsåldern som haft myndighetsuppdrag åt länsstyrelsen.

– Jag har bestämt att han ska sättas på fri fot då jag gör den bedömningen att han inte kan förstöra utredningen och då föreligger det inte längre några skäl att ha honom inlåst, säger åklagaren Åse Schoultz till SVT Nyheterna Norrbotten.

I går eftermiddag släpptes en man i 40-årsåldern som är misstänkt för jakthäleri och tidigare har en man i 70-årsåldern släppts ur häktet.

Kvar i häktet återfinns två män. Alla fem männen är fortfarande misstänkta för brott.

Försvarsadvokat Lisa Länta företräder den man som på uppdrag av länsstyrelsen haft en roll i viltförvaltningen i länet. Hon är nöjd med att hennes klient är släppt och hon förbereder nu ett skadeståndskrav.

– Han har ändå suttit frihetsberövad i två veckor och det är ett allvarligt ingrepp i den personliga sfären. Jag menar att det inte har varit proportioneligt med ett sådant ingripande mot min klient. Han har tagit mycket illa vid sig av frihetsberövandet, att misstankarna riktats mot honom och att de inte trott på vad han säger, att han blivit misstrodd på det här viset, säger hon till SVT Nyheterna Norrbotten

AKTUELLT

Unika filmsekvenser från björnskällning

Sveg (JJ) Benny Busk tog i fjol höst över den då drygt fyraåriga jämthundshanen Bamse. Då hade hunden aldrig tidigare skällt björn. Bennys första släpp med Bamse visade dock att hunden hade en dold talang. Nu i helgen lyckades Benny också filma ståndskallsarbete på björn med sin drönare.

Misstänks ha skadskjutit ko

Vimmerby (JJ) En ko hittades på lördagen så svårt skottskadad att hon fick avlivas. En jägare är misstänkt för att ha skjutit på kon.

Annonser