Fler kan tvingas betala till Viltvårdsfonden

Kungsbacka (JJ) Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht öppnar för att fler än jägare ska bidra med pengar till Viltvårdsfonden.

Hela Mediasverige rapporterar om att antalet jaktkortslösare och därmed intäkterna till Viltvårdsfonden minskar för femte året i rad. Pengarna till fonden kommer uteslutande in från det statliga jaktkortet som alla jägare måste lösa.

Fonden används bland annat till forskning och viltrapportering. Jägarorganisationerna får också uppemot 60 miljoner kronor årligen.
Nu utreder Sveriges lantbruksuniversitet vad minskningen av antalet jaktkortslösare beror på.

Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht är inte främmande för att lösa fondens intäktsproblem genom att fler än jägare ska vara med och betala.

– Viltvårdsforskning berör ju långt många fler än jägare så i så fall får vi fundera på att vidga basen på vilka som ska betala in pengar till fonden, säger Sven-Erik Bucht till Sveriges Radio Norrbotten.

Han vill dock inte närmare precisera vilka han tycker ska vara med och betala.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Älgjaktsvinnarna klara

Kungsbacka (JJ) Varje höst lottar Jaktjournalen ut fem platser till tidningens älgjakt i Ströms Vattudal. Som vanligt är intresset mycket stort. Och de lyckliga vinnarna är…

Annonser