Fler företag samarbetar med jaktmotståndare

Kungsbacka (JJ) Gårdagens storm mot Granngårdens samarbetet med Djurskyddet satte fingret på att vi jägare många gånger indirekt stödjer verksamheter som är uttalat jaktfientliga.

Granngården tecknade avtal med Djurskyddet tidigare i vintras men det dröjde inte många timmar från det att nyheten spreds i går tills dess att Granngården drog öronen åt sig och sade upp avtalet.

Granngården är dock inte det enda företaget Djurskyddet har avtal med. I kölvattnet av gårdagens uppmärksamhet framkommer det att jaktmotståndarna också samarbetar med veterinärklinikerna Evidensia samt försäkringsbolaget Folksam. Folksam uppger dock på sin Facebooksida att de nu ser över avtalet med Djurskyddet.

Att företag sponsrar eller samarbetar med välgörenhetsorganisationer är i dag vanligt. Många stora företag skänker exempelvis pengar till Världsnaturfonden, Naturskyddsföreningen och Djurens rätt.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Kennelklubben kopplar samman veterinärkoncern med försäkringsbolag

Stiftelsen djursjukhus i Stor-Stockholm har de senaste åtta åren tjänat en halv miljard på djursjukvård. Under samma tid har försäkringsbolaget Agria gjort ett tekniskt resultat på djurförsäkringar på 1,8 miljarder. I båda styrelserummen sitter Svenska Kennelklubben som ändå menar att de företräder hundar och hundägare.

Försäkringsbolagen tjänar idag mer på djurägarna

De senaste tio åren har kostnaderna för hundägarnas försäkringspremier ökat markant. Försäkringsbolagen skyller på veterinärerna men oavsett ökade veterinärkostnader är försäkringsbolagens marginal densamma – eller till och med större.

Flydde från björn i vild panik

Midsommarfirandets inledande friskvårdsprojekt slutade i dödsångest. Stina Sundström och sju mindre barn sprang på en björn utför Enviken och flydde för livet.

Vinn tre dagars jakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal, Jämtland, i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.
ANNONS ▼

Annonser