Fler företag samarbetar med jaktmotståndare

Kungsbacka (JJ) Gårdagens storm mot Granngårdens samarbetet med Djurskyddet satte fingret på att vi jägare många gånger indirekt stödjer verksamheter som är uttalat jaktfientliga.

Granngården tecknade avtal med Djurskyddet tidigare i vintras men det dröjde inte många timmar från det att nyheten spreds i går tills dess att Granngården drog öronen åt sig och sade upp avtalet.

Granngården är dock inte det enda företaget Djurskyddet har avtal med. I kölvattnet av gårdagens uppmärksamhet framkommer det att jaktmotståndarna också samarbetar med veterinärklinikerna Evidensia samt försäkringsbolaget Folksam. Folksam uppger dock på sin Facebooksida att de nu ser över avtalet med Djurskyddet.

Att företag sponsrar eller samarbetar med välgörenhetsorganisationer är i dag vanligt. Många stora företag skänker exempelvis pengar till Världsnaturfonden, Naturskyddsföreningen och Djurens rätt.

AKTUELLT

Skarp kritik mot polisens hantering av vapenärenden

Linköping (JJ) Polisprofessor Stefan Holgersson riktar skarp kritik mot polisens myndighetsutövning i vapenärenden. I en forskningsrapport kommer han fram till att polisen klipper och klistrar i lagtexter och inte lägger fram uppgifter som talar till klagande personers fördel.

Vi är Jaktjournalen: Kristofer jagar gås professionellt

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalen hade inte varit något utan alla våra duktiga medarbetare. Men vilka är de och vad jagar de helst när de inte skriver och fotar för vår räkning. Nu i juli tar vi tempen på personerna bakom kulisserna. Idag är det Kristofer Hanssons tur.

Jakstuga på muséum

Östergötland (JJ) På Lantbruksmuséet i Ljusfallshammar har jaktstugan upphöjts till museiföremål.

Annonser