Fjärde vargen avlivad efter tågolyckan

VÄSTERDALARNA(JJ). I dag på förmiddagen avlivades den fjärde vargen efter tågolyckan som skedde i Västerdalarna i går.

Vargspårarna hittade den skadade vargen omkring klockan 10.30 i dag på förmiddagen.
Detta uppger SR Dalarna.

Det var en rälsbuss som körde på en grupp med fyra vargar efter Västerdalsbanan. Olyckan skedde mellan Yttermalung och Äppelbo.
En av vargarna dog omedelbart och två till hittades i går och avlivades.

Det var totalt fem vargar i flocken som stod på banvallen, men en varg ska ha hunnit springa av från spåret när föraren signalerade.

Tågkompaniets trafikchef Håkan Jarl uppger för Dala-Demokraten att det såvitt han känner till är första gången någonsin som man råkat ut för en vargkollision.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Klarar sig kalven i vinter? Hur många älgar dör?

Fagersta (JJ) – Vi har inte upplevt sådant här väder tidigare. Det går inte att förutse hur många vilda djur som kommer att dö till följd av värmen och torkan. Det säger Jägareförbundets forskningsansvarige, Fredrik Widemo.

Älgjaktsvinnarna klara

Kungsbacka (JJ) Varje höst lottar Jaktjournalen ut fem platser till tidningens älgjakt i Ströms Vattudal. Som vanligt är intresset mycket stort. Och de lyckliga vinnarna är…

Annonser