Fjärde björnen för Jörgen och Bozz

Jörgen Sejsing med hanbjörnen som vägde 270 kilo och sin vita älghund Bozz Skorped (JJ) Jörgen Sejsing lyckades idag efter ett par timmar jakt med sin duktiga vita älghund Bozz skjuta en stor hanbjörn i Skorped. Det var årets första och totalt den fjärde för Jörgen och han hund.

Jörgen berättar för JJ att han var inbjuden till ett jaktlage som gjort flera björnobservationer senaste tiden. I går kväll såg man en björn på en odling och tidigare har man sett en hona med ungar.

Jörgen släppte Bozz klockan fem på morgonen. Bozz sökte ut som vanligt och efter en halvtimme och cirka en kilometer in i skogen började han skälla. Jörgen hade 400 meter till ståndskallet som övergick i ett gångstånd. Efter en stund blev det fast ståndskall och Jörgen gjorde ett misslyckat försök att smyga in för att avsluta jakten. Björnen gick undan med riktning mot en väg där det satt en passkytt.

– Jag var övertygad om att passkytten skulle få skjuta men det blev fast ståndskall strax före vägen i ett tätt äldre hygge, berättar Jörgen. Efter ett par misslyckade försök att komma till skott började björnen vända och försöka runda Jörgen.
– Jag chansade och gick ganska snabbt in på ståndskallet och på tio meters avstånd fick jag en skottchans, säger Jörgen. Första skottet var inte direkt dödande men Bozz ökade sin insats och björnen jagade hunden. På så sätt fick Jörgen ytterligare en skottchans och då föll björnen död ned.

– Jag är mycket nöjd med Bozz som gjorde ett fantastiskt jobb med tanke på att han jagar ensam. Jörgen berättar att när han såg hur stor björnen var kände tacksamhet till Bozz som såg till att björnen inte jagade honom utan istället var helt upptagen med att försöka ta hunden.

Björnen som Jörgen sköt var en hane som vägde 270 kilo.

AKTUELLT

Möttes av död älgtjur i trädgården

Veddige (JJ) När Lisbeth Claessons sambo skulle åka till jobbet upptäckte han en älg som låg och sov i trädgården. Lisbeth väcktes och tillsammans smög de ut med kameran. Älgen visade sig dock inte sova. Intill garageuppfarten låg den fina älgtjuren död.

Älgjakt med välgörenhetstema i Harrsjön

Harrsjön (JJ) Per Jonsson, Strömsund drabbades av cancer före jul 2017. Efter operation och behandling ville Per göra något för de som bor på patienthotellet och sysselsätter sig i dess hobbyverkstad Oasen i Umeå. Med hjälp av SCA styrdes en älgjakt upp med syfte att samla in pengar till Oasen. Det blev ett lyckat arrangemang.

Annonser