Fjällveterinären storsatsar – investerar 10 miljoner kronor i ny stor klinik

Strömsund (JJ) Jaktjournalens husveterinär och grundaren av jakthundspecialistmottagningen Fjällveterinären i Strömsund siktar framåt. Nu ska Anna Pamuk och hennes kollegor expandera verksamheten och bygger helt nya, dubbelt så stora lokaler.

Personalen på Fjällveterinären. Från vänster: Linda Ross, veterinär, Anna Pamuk, veterinär, Jennie Höglin, djurvårdare, Linnéa Köhler, veterinär, Louise Johansson, djurvårdare, samt tre av klinikens tolv personalhundar.

Anna Pamuk har ända sedan hon drog i gång Fjällveterinären för tio år sedan haft en klar vision att jobba både med djursjukvård och djurfriskvård.

– Vi har alltid haft och kommer alltid att ha ett djur- och djurägarperspektiv. Ser man på veterinärbranschen i stort i Sverige i dag är det mycket fokus på externa ägare som främst fokuserar på vinster, säger Anna.

Strömsund kan te sig som en liten avlägsen ort, men om man ska tro Anna är Strömsund ur jakthundsperspektiv centralt placerad. Under höstarna har de nästan mer att göra än de klarar av.

Jakthundspecialist

– Målsättningen är att vara en helt operativ jakthundsspecialist, även om vi naturligtvis jobbar med working dogs generellt. Men det finns vissa skador och problem som uppstår när man har hårt arbetande hundar och dessa ska Fjällveterinären kunna behandla.

Nu tar företaget som i dag har fem anställda steget vidare. 10 miljoner kronor ska investeras i helt nya lokaler där förutom veterinärklinik också föreläsningssal och lunchservering kommer inrymmas. Målsättningen är att byggnationen ska påbörjas till våren och invigas inom ett år.

För Jaktjournalens läsare kommer Anna även fortsättningsvis svara på frågor kring era jakthundar. Dessutom planerar hon att ta upp ett flertal intressanta fallstudier under kommande år.

Har du en fråga om din jakthund du går och grunnar på? Mejla oss på redaktionen@jaktjournalen.se

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT
ANNONS ▼