Fjällräven tillbaka i norr

Norrbotten(JJ) Fjällräven uppges nu vara tillbaka i den norrbottniska fjällkedjan. Detta enligt länsstyrelsen i Norrbotten.

– Roligt att fjällräven är tillbaka i detta område, för det var mer än 30 år sedan som det senast fanns bebodda lyor här, säger naturbevakaren Jan-Erik Nilsson till ATL Lantbrukets Affärstidning/atl.nu.

Spillning har nu samlats in och ska analyseras. Man tror att fjällrävarna har invandrat från Norge men det är först efter analyssvaren kommit som man vet med säkerhet om det är så.
Det här rapporterar ATL Lantbrukets Affärstidning/atl.nu.

AKTUELLT

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Klövvilts-SM för beaglarna blev en succé

Ödeshög (JJ) Alla deltagande beaglar gick till pris och nio av elva startande hundar genomförde dubbla prisdrev. I går genomförde Svenska Beagleklubben för första gången någonsin klövvilts-SM, och det blev verkligen den succé klubben hoppats på.

Krönika: TV:s I rovdjurens spår – ”riktig göggelmögga”

Fagersta (JJ) Hos Sveriges Television ska medarbetarna vara opartiska. Det gäller dock inte rovdjur i allmänhet och varg i synnerhet. På bästa sändningstid serveras nu svenska folket superpartisk "göggelmögga-journalistik" när Anders Lundin åker runt I rovdjurens spår, skriver Jaktjournalens Mikael Moilanen i den här krönikan.

Annonser