Annons
Finsk kvinna misstänks ha hållit vargar fångna - Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
4 år sedan Finland
DNA-prov ska visa om det var vargar kvinnan höll fångna. Arkivbild: Gettyimages
Finsk kvinna misstänks ha hållit vargar fångna
Finland (JJ) En finsk kvinna sitter inlåst hos polisen, misstänkt för att ha köpt eller importerat tre vilda vargar. Misstanken är bland annat att de skulle släppas ut i naturen.
Finska Yle citerar polisens pressmeddelande och berättar att en husrannsakan gjordes hos kvinnan den 9 januari i södra Finland. Hon häktades den 12 januari och är på sannolika skäl misstänkt för grovt djurskyddsbrott och naturskyddsbrott Enligt Yle har  ”experter”  konstaterat att kvinnan höll tre vargar fångna. De var i dålig kondition, skygga och stressade och gick inte att hantera. – Två av djuren hölls i en mörk utebastu där det, när husrannsakan genomfördes, inte fanns vare sig mat eller vatten, säger förundersökningsledaren, kriminalkommissarie Anne Hietala till Yle. Djuren avlivades och nu ska DNA-prov visa om det var vargar som hölls fångna.

60-tal hundar på kvinnans gård

Enligt Yle visar förundersökningen att kvinnan antingen hämtat djuren från Ryssland, eller fångat in dem. Misstanken är att kvinnan eventuellt skulle släppa ut djuren i naturen, eller avla på dem för att få fram varghybrider. På kvinnans gård hittades ett 60-tal hunddjur och vissa av dem misstänks vara korsningar mellan hund och varg. Ytterligare en person är i nuläget misstänkt för inblandning. Utredningen leds av den finska polisens speciella grupp för utredningar av brott riktade mot djur. Gruppen grundades i höstas och är verksam i Helsingfors. Tips om kvinnan kom in i början av januari.  

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   MEST LÄSTA ARTIKLAR

   VAPENTEST

    MEST DELADE ARTIKLAR

    RECEPT

     FLER NYHETER

      SENASTE NYTT

      Missa inga nyheter!

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev
      MEST LÄSTA ARTIKLAR
      MEST DELADE ARTIKLAR
      Senaste annonser
      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!