Finnspets dödad av örn

Jokkmokk (JJ) Finnspetsen, Ronja, dödades sista helgen i oktober av en örn under jakt. Örnen hade hunnit börja äta ur hunden innan Andreas Andersson, Tårrajaur, med hjälp av pejlen kunde hitta resterna av sin jakthund.

Pejlen hade fallit av hunden och låg cirka 700 mete från den plats där örnen tagit livet av finnspetsen. Ronja var fyra år och Andreas far, Jarl Andersson, ska kontakta länsstyrelsen för att undersöka om ersättning för den förlorade jakthunden. Tidigare i höst har en norrbottensspets blivit dödad av en örn i Mattisudden.

AKTUELLT

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Annonser