Finland stödjer Sveriges vargpolitik

Finland (JJ) Finlands jord- och skogsbruksministerium stöttar till fullo den svenska vargstrategin.

Nu vill det finska ministeriet slå sig i hop med svenska myndigheter för att kunna övertyga EU om att den svenska vargförvaltningen är bra. De menar att vi i Sverige har en fungerande strategi för att öka acceptansen för varg och minska oron hos de som bor i vargtäta områden.

ATL rapporterar att det finska jord- och skogsbruksministeriet i ett pressmeddelande skriver att de vill bilda en finsk-svensk delegation som kan förhandla med EU om vargpolitiken.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Vinn tre dagars jakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal, Jämtland, i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.

Finska rakrepetern Lynx testas

Finska studsaren Lynx TD15 är en rakrepeter med en enkel men ytterst smart konstruktion. Pipan, fram- och bakstock har separata fästen i ett fräst och slipat aluminiumblock. Att lossa kolven med pipan fast i lådan gör att träffläget förblir orubbat.

I hårkorset: Var är jägarna i vapendebatten?

Vi jägare och sportskyttar utgör inte hotet, men drabbas ändå fatalt. Varför skriker vi inte högre när vår vardag raseras bit för bit. Ett nytt vapendirektiv ska tillämpas i Sverige och under några år har frågan utretts och stötts och blötts. Än så länge finns ingen kvitto på utfallet men om polisen hade fått bestämma
ANNONS ▼

Annonser