Finbesök av legendarisk bössmakare

Susegården (JJ) I veckan var den engelska vapentillverkaren Purdey på Sverigebesök och passade på att visa sina minst sagt exklusiva hagelgevär för nyfikna och intresserade hagelskyttar både i Stockholm och i Halland.

Skönhet är bara förnamnet. Foto: Purdey

Purdey har sedan länge haft kontakt med den svenska marknaden genom Widforss i Stockholm och Susegårdens hagelskytteanläggning utanför Falkenberg. I veckan besökte representanter från den anrika vapentillverkaren Sverige. En nytillträdd Head of Sales ville passa på och träffa sina svenska samarbetspartners.

På Susegårdens hagelskytte anläggning fick därför ett 40-tal specialinbjudna gäster bekanta sig med dyrgripar för i runda slängar en miljon svenska kronor.

Olof Olofsson, skytteinstruktör på Susegården sköt själv med flera av gevären.

– Det är onekligen en viss känsla att skjuta med ett gevär det ligger så enormt mycket arbete bakom. Tillställningen blev en stor succé för de inbjudna gästerna, säger han.

Engelska Purdey grundades i början på 1800-talet och levererar i dag några av världens mest exklusiva  hagel- och kulgevär. Den enklaste modellen Purdey Sporter, en bock med italienska pipor, kostar drygt 30 000 pund, motsvarande strax över 400 000 kronor. Ett så kallat Best Quality Gun som är gjort helt och hållet i England kostar över 90 000 pund.

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser