Finansfamilj anfallna av vildsvin

Skåne (JJ) Rune Andersson, välkänd skånsk industrimagnat och hans söner blev under en vildsvinsjakt i förra veckan attackerade av ilsken galt.

Vildsvinsgalten attackerade först Rune Andersson, därefter flög den på hans ena son och satte betarna i dennes ben. Incidenten ägde rum på familjens egna jaktmark på Mellby gård i Skåne för en vecka sedan när jakten avbrutits och passkyttarna skulle återvända till samlingen.

– Allt gick väldigt fort. Det var en stor galt som först skulle gå på min pappa när han var på väg ned från tornet, och sedan attackerade min bror, säger ena sonen Johan Andersson till Dagens Industri.

Rune Andersson kunde inte skjuta galten för han hade gjort patron ur. Hans son kom undan attacken med en bruten tumme och ytliga sår. Betarna hade snittat upp hans läderbyxor och två par långkalsonger, men bara rispat huden på benen.

AKTUELLT

Älgjakt med välgörenhetstema i Harrsjön

Harrsjön (JJ) Per Jonsson, Strömsund drabbades av cancer före jul 2017. Efter operation och behandling ville Per göra något för de som bor på patienthotellet och sysselsätter sig i dess hobbyverkstad Oasen i Umeå. Med hjälp av SCA styrdes en älgjakt upp med syfte att samla in pengar till Oasen. Det blev ett lyckat arrangemang.

Annonser