Filmade varg i Linghem

- Jag såg direkt att det var en varg. Den var så pass stor, säger Göran Smith, som filmade vargen från sin bostad. Att det verkligen rörde sig om en varg tyder även spåren i snön på, enligt länsstyrelsens spårare Benny Amberin.

Det var i början av veckan som vargen var synlig vid Vimarka och Beatelund och golfbanan, strax väster om Linghem Göran Smith lyckades filma vargen i en kort sekvens från ett fönster på uppemot 100 meters avstånd.  
– Man ser en 20 sekunders filmsnutt att den är väldigt stor, säger Benny Amberin, rovdjursspårare och kvalitetssäkrare vid länsstyrelsen i Östergötland, till Corren.se.
Benny Amberin har kunnat spåra vargen söderut i cirka en mil. Om det är en hane eller tik går inte att uttyda och det finns heller inga spår att vargen har tagit några tamdjur på sin färd till och från Linghem. Benny Amberin är mycket intresserad av ytterligare eventuella vittnesuppgifter om vargen.
Ytterligare vargobservationer har gjorts i till exempel småländska Överrum, mellan Åtvidaberg och Västervik. Det skulle kunna vara samma varg som i Linghem, enligt Benny Amberin.

AKTUELLT

Exceptionellt stora älgbetesskador i norr

Norrland (JJ) Myndigheten Skogsstyrelsen meddelar att statistiken från årets nu färdiga betesinventering är sammanställd. Resultatet visar områden Norrland med betesskador på tall, större än någonsin uppmätta.

Ny webb och app från Easyhunt

Kungsbacka (JJ) Easyhunt lanserar i dag, fredag, en ny webb och app som ersätter de gamla. Bland annat utlovas supersnabb karta med fastighetsgränser.

Annonser