Fick tillbaka jaktlicens på Ruger Mini 14

Ruger Mini 14 Malå (JJ) En malåbo fick jaktlicens på ett halvautomatiskt kulgevär modell Ruger Mini 14. När Naturvårdsverkets föreskrifter ändrades återkallade polisen vapnet. Jägaren överklagade och kammarätten har beslutat att mannen ska få tillbaka sitt vapen och licens.

I december 2010 fick malåbon licens under förutsättning att kraven i Naturvårdsverkets författningssamling paragraf 11 uppfylldes. När sedan paragrafen ändrades den 6 augusti 2012 återkallade polisen vapnet.

( Ruger mini 14 är känt som massmördaren Anders Behring Breiviks vapen när han attackerade och dödade ungdomar på norska ön Utøya.)
Mannen överklagade polisens beslut som tagits i förvaltningsrätten. Kammarätten anser att de objektiva förutsättningarna för det ursprungliga tillståndet inte har förändrats och att polisen inte haft rätt att återkalla tillståndet på denna grund.

Kammarrätten upphäver av den anledningen förvaltningsrättens dom och polismyndighetens beslut rapporterar tidningen Norra Västerbotten.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Björnjakten 2018 – Robert Salomonsson tror på Lillen

Dorotea (JJ) Den 21 augusti är det dags för björnjaktspremiär. I år får totalt 284 björnar fällas under licensjakten som får pågå som längst fram tills den 15 oktober. Jaktjournalen har checkat av hur några av Sveriges mer namnkunniga björnjägare förberett sig.

Annonser