Fick skjuta älg inne i resecentrum i Partille

Göteborg (JJ) Kollektivtrafiken på vissa sträckor i Partille låg i morse nere eftersom en älgtjur virrat sig in i Resecentrum på Allum. Vid frukosttiden sköts älgen av en lokal jägare.

Älgen var en fjoling enligt jägaren som sköt den. Foto: Privat

Det var tidigt i morse som jägaren Janne blev inringd av polisen i Partille för att avliva en älg.

– Jag hade verkligen inte trott att jag skulle åka till Resecentrum på Allum, säger Janne.

Han berättar att när han kom dit stod folk på bara ett par meter i från älgen och fotograferade den.

– De hade ingen respekt och verkar inte förstått vilken potentiell fara det var. Älgen hade försökt ta sig ut genom ett fönster men golvet var så halt så den lyckades inte få någon fart.

Janne tror de automatiska dörrarna fungerade som en fälla. De öppnas automatiskt utifrån och in men inte tvärtom.

– När jag kom dit såg jag att älgen inte bara var stressad men också blödde och hade en skada på ryggen. Polisen beslutade att avliva den.

Avlivningen var odramatisk även om inramningen var lite annorlunda från ett traditionellt älgpass. Janne sköt älgen med ett klass 1 gevär i kaliber 6,5×55, laddat med en Lapua Mega.

– För några år sedan fälldes en utanför kommunalhuset men detta var något alldeles extra. Jag kommer nog aldrig fälla en älg på resecentrum igen. Den saken är klar, säger Janne.

Under tiden älgen befann sig på Resecentrum försenades kollektivtrafiken.

 

 

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

300 sidor gratis jakt- och fiskereportage!

Nu släpps resebegränsningarna inom landet och för att fira det bjuder vi på 300 sidor Jakt- och fiskereportage – gratis! Här hittar du läsning från tidningarna Jaktjournalen, Fiskejournalen, Jaktmarker & Fiskevatten och Allt om Flugfiske.
ANNONS ▼