Femte vargangreppet på Molstabergs gård

Gnesta (JJ) Skyddsjakten på varg i Sjundareviret var resultatlös. Nu har ytterligare ett angrepp ägt rum på den hårt drabbade fårgården Molstabergs gård.

I morse upptäcktes ett dött får på Molstabergs gård utanför Gnesta i Stockholms län. Länsstyrelsens besiktningspersonal har konstaterat att det rör sig om ett vargangrepp. Hittills har nu gården blivit utsatt för fem angrepp sedan midsomras. Vargarna i Sjundareviret har totalt angripit får vid sju tillfällen i området .

Skyddsjakten på en varg i direkt anslutning till Molstanbergs gård gav inte några resultat och ägarna till gården överklagade också beslutet eftersom de menade att skyddsjakten försvårades på grund av regelskrivningarna i beslutet.

 

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Ubsola Ansgar – bra nedärvare byggd för jakt

Jakt med tax är en jaktform Maria Nordström, Götene aldrig tröttnar på. Hennes duktiga strävhårshane Usbola Ansgar var startskottet på en fantastisk tävlingskarriär och uppfödning som har resulterat i många fantastiska jaktupplevelser.

DEBATT: ”Länsstyrelsens jaktförbud kommer knäcka rapphönan”

Länsstyrelsen i Hallands läns yttrande över preliminära förslag till jakttidsändringar innehåller ett flertal slutsatser baserade på egna agendor och tyckande av föredragande tjänsteman. Att införa jaktförbud på rapphöna är det mest allvarliga, skriver tidigare ordförande i Jägareförbundet Halland, Boo Å Wallén.
ANNONS ▼