Femte misstänkte mannen släppt

Borlänge (JJ) Den femte mannen som var häktad misstänkt för grovt jaktbrott försattes av åklagare i dag på fri fot.

I förmiddagen beslutade åklagare Åse Schoultz att försätta den femte mannen som i likhet med fyra andra män varit häktad misstänkt för grovt jaktbrott, på fri fot.

Misstanken kvarstår även mot honom men åklagaren bedömer att han inte längre kan försvåra den fortsatta utredningen.

Utredningen fortsätter och åklagaren avvaktar resultat av den tekniska undersökningen av material som inlämnats för undersökning, rapporterar Polismyndigheten i Dalarna i ett pressmeddelande.

AKTUELLT

Äldre man sköt på hjort bland villor – polisen utreder

En man i närmare 90-årsåldern misstänks för brott sedan han på måndagsmorgonen skjutit på en dovhjort inne i tätbebyggt område. – Det fanns inget kulfång på platsen. Det är bara tur om ingen fastighet i närheten träffats, säger eftersöksjägaren som larmades ut till händelsen.

Svenska Ulrika vann amerikansk jägartävling

Svenska Ulrika Karlsson-Arne har korats till vinnare i den amerikanska jägartävlingen Extreme Huntress. – Det som bland annat gav mig vinsten var att jag hade bra jakter, berättar Ulrika via telefon från USA.

Krönika: Sveriges mest otacksamma uppdrag!

En eftersöksjägare vågade inte förkorta lidandet på varg häromdagen, en annan fick inte skottlossningstillstånd eftersom vildsvinet körts på i detaljplanerat område. För några år sedan omkom en eftersöksjägare under ett pågående eftersök. Otaliga är vittnesmålen som beskriver en vardag där medtrafikanter visar noll hänsyn och jaktmotståndare kallar eftersöksjägare kallblodiga mördare.

Annonser