Femte misstänkte mannen släppt

Borlänge (JJ) Den femte mannen som var häktad misstänkt för grovt jaktbrott försattes av åklagare i dag på fri fot.

I förmiddagen beslutade åklagare Åse Schoultz att försätta den femte mannen som i likhet med fyra andra män varit häktad misstänkt för grovt jaktbrott, på fri fot.

Misstanken kvarstår även mot honom men åklagaren bedömer att han inte längre kan försvåra den fortsatta utredningen.

Utredningen fortsätter och åklagaren avvaktar resultat av den tekniska undersökningen av material som inlämnats för undersökning, rapporterar Polismyndigheten i Dalarna i ett pressmeddelande.

AKTUELLT

Svårt vargbiten älg avlivad i Värmland

En älg som sargats svårt av vargar avlivades på onsdagen strax öster om Karlstad. – Den blödde väldigt och hade svåra bettskador, berättar Jägareförbundets ordförande i Värmland, Anders Olsson.

Inrikesministern svarar undflyende om skytteverksamheters framtid

Polisen arbetar med en ny policy som avser besiktning av skjutbanors tävlingsstationer. Blir riktlinjerna som de ser ut i dag verklighet kommer många skytteklubbars verksamhet försvåras. Inrikesminister Mikael Damberg svarar undflyende på Sten Berghedens skriftliga fråga om konsekvenserna av förslaget.

Kalle utbildar jägare i den ”skitigaste jakten”

– En del kursdeltagare inser att de aldrig kommer att jaga säl. Det här är nog den skitigaste jakt man kan tänka sig. Det säger förre jaktvårdskonsulenten Kalle Johansson, som driver säljaktsutbildningar inom nystartade förbundet "Allmogejägarna".

2019 års våtmarksstipendiat korad

Ett gediget arbete med våtmarker för att gynna fåglar som lever i denna biotop premieras varje år, genom Våtmarksstipendiet. I år landade stipendiet i Västergötland.

Annonser