Fem vargar i Rialareviret

Norrtälje (JJ) När länsstyrelsen spårade varg i slutet av november kunde man konstatera att det finns minst fem vargar i Rialareviret. Man hittade spår efter minst fem vargar som vi följde i drygt en kilometer, säger Jakob Broander, som spårat vargarna, i ett pressmeddelande från länsstyrelsen.

Naturbevakarna har funnit tasspår, spillning och urinmarkeringar av varg samt resterna av ett slaget rådjur. En studie gjord förra vintern visade att vargarna dödar ungefär ett rådjur om dagen.
Den lyckade spårning var den sista vargspårningen av tre planerade. Den närmaste tiden kommer naturbevakarna att koncentrera sig främst på att spåra lodjur.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Klarar sig kalven i vinter? Hur många älgar dör?

Fagersta (JJ) – Vi har inte upplevt sådant här väder tidigare. Det går inte att förutse hur många vilda djur som kommer att dö till följd av värmen och torkan. Det säger Jägareförbundets forskningsansvarige, Fredrik Widemo.

Älgjaktsvinnarna klara

Kungsbacka (JJ) Varje höst lottar Jaktjournalen ut fem platser till tidningens älgjakt i Ströms Vattudal. Som vanligt är intresset mycket stort. Och de lyckliga vinnarna är…

Annonser