Fem förstapris på björn under premiärhösten

Kungsbacka (JJ) Den här hösten har Sveriges första jaktprov genomförts på frilevande björn. Resultatet blev att fem hundar gick till pris, fem förstapris och ett tredjepris.

Modern teknik möjliggör rättvis bedömning av provstarterna.

Det är Svenska Plotthundsklubben som ligger bakom arbetet med officiella jaktprov på frilevande björn. Jaktjournalen har vid flera tillfällen skrivit om arbetet med att utveckla jaktproven.

Nu har Svenska Kennelklubben stambokfört proven och fyra hundar klarade att ta ett förstapris. Ytterligare en hund tog ett tredjepris.  Bland pristagarna återfinns plotthund, jämthund, gråhund, smålandsstövare och finsk stövare.

Jaktjournalen kommer senare under dagen presentera jaktprovshösten för björnhundarna mer ingående och kunna visa exklusivt filmmaterial från jaktproven.

 

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Fler ripor på fjället än i fjol

Kjell Brännström långvarig medarbetare på Jaktjournalen och jägare med stående fågelhund har deltagit i ripinventeringen i Norrbotten och är nyss hemkommen från Jokkmokksfjällen. – Det ser bättre än i fjol. Vi har räknat in fler kullar. Däremot har det varit färre kycklingar per kull, säger Kjell. Stora som trastar Kjell menar att fler inventeringsresultat bör
ANNONS ▼