Fem bäverdammar får sprängas!

Länsstyrelsen har sagt ja till att fem bäverdammar ska få sprängas i länet. Foto: Roger C Åström Umeå (JJ) Länsstyrelsen i Västerbotten har gett tillstånd till sprängning av fem bäverdammar. Tre av dessa ligger i Pyltbäcken nedströms Ekorrsele i Vindelns kommun.

Dammarna gjort att stora lek- och uppväxtområden för öring torrläggs vid låga vattenflöden under sommaren. Även i Robertsfors och i Dorotea kommuner får bäverdammar sprängas.

I samband med rivningen skall jakt bedrivas på bäver i området för att lösa problemen långsiktigt. Med tanke på tidpunkten på året påpekar länsstyrelsen att det av djuretiska skäl är viktigt att bävrarna i dammarna som rivs skjuts, uppger P4 Västerbotten.

AKTUELLT

Älgjakt med välgörenhetstema i Harrsjön

Harrsjön (JJ) Per Jonsson, Strömsund drabbades av cancer före jul 2017. Efter operation och behandling ville Per göra något för de som bor på patienthotellet och sysselsätter sig i dess hobbyverkstad Oasen i Umeå. Med hjälp av SCA styrdes en älgjakt upp med syfte att samla in pengar till Oasen. Det blev ett lyckat arrangemang.

Annonser