Fåtal fårägare söker bidrag till rovdjursstängsel

Kronobergs län(JJ) Det är inget stort intresse bland fårägare i Kronobergs län för rovdjursstängsel, det är få som söker bidrag till detta. Men det har inträffat flera vargattacker på får under de senaste åren.

– Det finns en osäkerhet hos både lantbrukare och länsstyrelser i södra Sverige kring regler och verkliga kostnader för stängslen. Och osäkerhet skapar alltid en avvaktande attityd. Men visst borde intresset vara större och jag tror att det egentligen är det, men det är här en process som kommer att ta tid, säger Johan Karlsson. som har hand om bidrag för stängsel på länsstyrelsen, till Sveriges Radio P4 Kronoberg. 

Bidrag har beviljats till sex fårägare, dessutom har tio till ansökt om bidrag. 
Enligt Karlsson är det troligen flera djurägare som måste lägga ut pengar själv också, eftersom bidraget inte alltid räcker till. 
Det här rapporterar Sveriges Radio P4 Kronoberg.

AKTUELLT

Skarp kritik mot polisens hantering av vapenärenden

Linköping (JJ) Polisprofessor Stefan Holgersson riktar skarp kritik mot polisens myndighetsutövning i vapenärenden. I en forskningsrapport kommer han fram till att polisen klipper och klistrar i lagtexter och inte lägger fram uppgifter som talar till klagande personers fördel.

Annonser