Färre gäss i Helsingfors

HELSINGFORS(JJ). För första gången minskar nu antalet vitkindade gäss i Helsingfors, Finlands miljöcentral menar att detta beror på den stränga vintern i början av året. Sett över hela landet så växer dock gåsbeståndet.

Antalet vitkindade gäss har minskat med sex procent jämfört med förra året i huvudstadsregionen. Nedgången har varit kraftigare i vissa områden. 

Orsakerna till nedgången är kylan under vintern som försvagade fåglarna, kraftiga vindar i sommar som troligen gjort att hela kullar omkommit och torka som gjort att fåglar letat efter andra betesmarker.
Det här rapporterar svenska.yle.fi.  

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Klarar sig kalven i vinter? Hur många älgar dör?

Fagersta (JJ) – Vi har inte upplevt sådant här väder tidigare. Det går inte att förutse hur många vilda djur som kommer att dö till följd av värmen och torkan. Det säger Jägareförbundets forskningsansvarige, Fredrik Widemo.

Älgjaktsvinnarna klara

Kungsbacka (JJ) Varje höst lottar Jaktjournalen ut fem platser till tidningens älgjakt i Ströms Vattudal. Som vanligt är intresset mycket stort. Och de lyckliga vinnarna är…

Annonser