Farlig jakt i brandhärjat område

Västmanland(JJ) Det kan bli älgjakt vid det område i Västmanland där skogsbranden rasade under hösten. Men kravet är att jägarna måste få utbildning för att vistas i själva brandområdet.

Älgjakten kommer dock att bedrivas utanför det brandhärjade området, bara om en skadad älg går in i området kommer man att bedriva jakt i det område där branden härjade. 

Detta eftersom området är farligt att vara i, bland annat kan träd rasa efter att rötterna brunnit. – Man ska inte var där inne i mörke och inte ensam. Träden står väldigt löst så det är farligt att vara där inne, säger Lars Björk, jaktvårdskonsulent på Jägareförbundet, till Sveriges Radio P4 Västmanland. 

AKTUELLT

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Jägare fann fullt utvecklat foster i dovhind

Västsverige (JJ) Ett jaktlag i Västsverige blev minst sagt konfunderade när de på en jakt i helgen passade en dovhind. De fann nämligen ett fullt utvecklat foster i henne. Med andra ord skulle hon kalva nu i dagarna, omkring tre månader senare än normalt.

Annonser