Fårägare saknar fortfarande 17 djur

ÅBYGGEBY(JJ). Elva döda får och 17 som fortfarande saknas, det är den verklighet som Dennis Olsson lever med just nu. Björnattacken har gjort att famijen Olsson inte längre vet om det är värt att fortsätta med jordbruket.

Totalt har 67 får hittats vid liv. Det är oklart om de saknade djuren har dödats av björnen eller om de bara är för rädda för att återvända.

Dennis har flyttat de kvarvarande djuren till en hage som ligger närmare huset där de bor. Den hagen var dock tänkt för vinterbete.
– Jag vet redan nu att det blir foderbrist till vintern, säger Dennis Olsson till Arbetarbladet.

Den skyddsjakt som bedrivs på björnen hade ännu i går på eftermiddagen inte gett något resultat.
Det här rapporterar Arbetarbladet.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Klarar sig kalven i vinter? Hur många älgar dör?

Fagersta (JJ) – Vi har inte upplevt sådant här väder tidigare. Det går inte att förutse hur många vilda djur som kommer att dö till följd av värmen och torkan. Det säger Jägareförbundets forskningsansvarige, Fredrik Widemo.

Älgjaktsvinnarna klara

Kungsbacka (JJ) Varje höst lottar Jaktjournalen ut fem platser till tidningens älgjakt i Ströms Vattudal. Som vanligt är intresset mycket stort. Och de lyckliga vinnarna är…

Annonser