Får skyddsjaga sångsvanar

En markägare i Skåne får skjuta två sångsvanar för att minska problemen med skador på sina fält. Det har länsstyrelsen i Skåne beslutat.

Sångsvanar ställer det för en markägare i Skåne. Foto: Gettyimages

Skyddsjakt på svan är relativt ovanligt men i bland ges tillstånd. Länsstyrelsen i Skåne har sedan 2014 fått in 18 skyddsjaktsansökningar, var av en handfull beviljats. Detta uppger Eva Johansson, jurist på länsstyrelsen till Sveriges Radio P4 Kristianstad.

Markägaren har fram till den 15 april på sig att fälla två svanar, dock endast en per jakttillfälle. Skyddsjakten ska därefter utvärderas för att se om insatserna gett önskad effekt.

Svanar orsakar både bet- och trampskador i växande gröda.

 

AKTUELLT

Ny hundpejl från WeHunt

WeHunt lanserar en ny hundpejl - GPS Plus. Den kommer presenteras på Elmia Game Fair i Jönköping 30 maj – 1 juni. – Vi vågar påstå att detta är den mest kompletta lösningen för hundförare och jaktlag, säger Theodor Storm som är huvudutvecklare och vice VD på WeHunt.

Blaser R8 Silence – inbyggd ljuddämpare

Blaser R8 Silence är det senaste i Blasers R8 familj. Vid en första anblick ser den nya skapelsen en smula klumpig ut och ger ett tungt intryck. Skenet bedrar och efter en stund har ögat vant sig och efter besöken på skjutbanan är habegäret i fullt sving.Blaser R8 Silence är den första serietillverkade jaktstudsaren med ljuddämpningen integrerad i pipan. Men smakar det så kostar det.

Annonser