Får skolskjut till skydd mot varg!

Tällberg (JJ) En elev vid skolan i Tällberg i Dalarna får tillfällig skolskjuts på grund av rädsla för varg.

Varg har vid flera tillfällen varit så nära som 100 meter från skolan. En förälder har också skrivit brev till kommunen och bett om att få skolskjuts till sitt barn som går till skolan genom det skogsområde där varg varit synlig.

– Vi tar föräldrars och elevers oro på allvar och det finns möjlighet att i speciella fall göra individuella prövningar och det har vi gjort i det här fallet, säger grundskolechef Rigmor Bewö-Lundblad.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Kennelklubben kopplar samman veterinärkoncern med försäkringsbolag

Stiftelsen djursjukhus i Stor-Stockholm har de senaste åtta åren tjänat en halv miljard på djursjukvård. Under samma tid har försäkringsbolaget Agria gjort ett tekniskt resultat på djurförsäkringar på 1,8 miljarder. I båda styrelserummen sitter Svenska Kennelklubben som ändå menar att de företräder hundar och hundägare.

Försäkringsbolagen tjänar idag mer på djurägarna

De senaste tio åren har kostnaderna för hundägarnas försäkringspremier ökat markant. Försäkringsbolagen skyller på veterinärerna men oavsett ökade veterinärkostnader är försäkringsbolagens marginal densamma – eller till och med större.

Flydde från björn i vild panik

Midsommarfirandets inledande friskvårdsprojekt slutade i dödsångest. Stina Sundström och sju mindre barn sprang på en björn utför Enviken och flydde för livet.

Vinn tre dagars jakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal, Jämtland, i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.
ANNONS ▼

Annonser