Får skjuta skarvar kring Virmoviken

FINLAND(JJ). Jägare får decimera skarvstammen i området kring Virmoviken. Detta står klart efter att närings-, trafik- och miljöcentralen beviljat skjuttillstånd under en begränsad tid.

NMT-centralen i Egentliga Finland har beviljat tjugofyra yrkesfiskare i området ett undantagstillstånd som innebär att de får skjuta högst 100 skarvar.

Beslutet motiveras med att jakt anses vara det enda sättet som är tillräckligt effektivt för att kunna begränsa skarvarnas skador på fiskevattnen i området.
NMT-centralen avslog dock yrkesfiskarnas ansökan om aff få bekämpa skarvstammen genom att sterilisera äggen.

I sin ansökan pekade yrkesfiskarna på att Virmoviken utgör ett mycket viktigt lekområde för fisken.
Jakten får bedrivas från den 20 augusti i år och fram till den 31 oktober.
Det här rapporterar svenska.yle.fi.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Klarar sig kalven i vinter? Hur många älgar dör?

Fagersta (JJ) – Vi har inte upplevt sådant här väder tidigare. Det går inte att förutse hur många vilda djur som kommer att dö till följd av värmen och torkan. Det säger Jägareförbundets forskningsansvarige, Fredrik Widemo.

Älgjaktsvinnarna klara

Kungsbacka (JJ) Varje höst lottar Jaktjournalen ut fem platser till tidningens älgjakt i Ströms Vattudal. Som vanligt är intresset mycket stort. Och de lyckliga vinnarna är…

Annonser