Får skjuta ”huligantrana”

Askersund (JJ) En kvinna har fått lov att skyddsjaga en trana som förstör hennes fritidshus och friggebod. Skrämselförsök har misslyckats.

Skyddsjakt på tranor gjorde fåglarna mer lättskrämda och minskade skadorna. Arkivfoto: Per Jonson.

Redan förra sommaren dök tranan upp vid kvinnans fritidshus i Askersund kommun ställde till besvär. Den här sommaren har tranan kommit tillbaka och fågeln nöjer sig inte med att promenera omkring på tomten. Under flera nätter har fågeln sparkat och hackat sönder fodren runt dörrar och fönster.

Länsstyrelsen i Örebro län har nu beslutat att tranan får skyddsjagas eftersom den återvänder till fritidshuset trots skrämselåtgärder, rapporterar Nerikes Allehanda.

 

AKTUELLT

Hemmaseger på Stövar-SM

Vrigstad (JJ) Det har varit två fantastiska provdagar i skogarna utanför Vrigstad i Småland. Efter ett rafflande upplopp stod det till slut klart att lokala hamiltontiken Bärimilla Kelly och ägare Bjarne Engström stod som segrare.

Därför sitter Hedin häktad för illegal vargjakt

Västmanland (JJ) Nu offentliggörs uppgifter kring varför industriledaren och vargdebattören Karl Hedin sitter häktad misstänkt för illegal vargjakt. – Skämtsam jargong och missuppfattning, sammanfattar Hedins advokat, Sven Severin.

Annonser