Far och son fällde björn

Nu har den första björnen i Västerbotten fällts. Björn och Nils Karlsson, Lövliden, Vilhelmina, sköt i den en stor hanbjörn.

Redan i går kväll misstänkte jägarna att det var något lurt i skogen. Gården  hundar skällde och när hundarna släpptes i morse tog det inte lång tid innan de hittade björnen. Björn och Nils fick skottchans och innan björnen stöp reste den sig på bakbenen och vrålade innan den fäll ihop. Björnens vikt är uppskattad till mellan 230-250 kg.

AKTUELLT

Klövvilts-SM för beaglarna blev en succé

Ödeshög (JJ) Alla deltagande beaglar gick till pris och nio av elva startande hundar genomförde dubbla prisdrev. I går genomförde Svenska Beagleklubben för första gången någonsin klövvilts-SM, och det blev verkligen den succé klubben hoppats på.

Krönika: TV:s I rovdjurens spår – ”riktig göggelmögga”

Fagersta (JJ) Hos Sveriges Television ska medarbetarna vara opartiska. Det gäller dock inte rovdjur i allmänhet och varg i synnerhet. På bästa sändningstid serveras nu svenska folket superpartisk "göggelmögga-journalistik" när Anders Lundin åker runt I rovdjurens spår, skriver Jaktjournalens Mikael Moilanen i den här krönikan.

Annonser